НАГОРЕ

Уелнес зоната включва: парна баня, арома парна баня, финландска сауна, билкова сауна, лакониум, тепидариум, 2 бр. хидромасажни басейна с минерална вода 32С, детски басейн с минерална вода 30С.

Парна баня

В парната баня се достигат 45°С температура на въздуха, който е с висока влажност. Банята е много полезна за нервната система, води до отпускане на мускулите, намаляване на стреса и натоварването. Стимулира се отделителната функция на бронхите, потоотделянето и извеждането на вредни шлаки от организма. Активира се кръвообращението и притокът на кислород. Горещият и влажен въздух помага при настинки, синузит, бронхит, подобрява терморегулацията на тялото и има противовъзпалително, хидратиращо и болкоуспокояващо действие.

Арома парна банята се различава от парната баня с това, че температурата на въздуха е 55 градуса и се добавят специални аромати за допълнителна релаксация.

След престой в парната баня, кожата става видимо по-мека, пречистена и еластична.

Престоят в парната баня зависи от издръжливостта на всеки човек. Ако за първи път я посещавате, е препоръчително да направите до няколко престоя от по 5мин.

Финландска сауна

Във финландската сауна се достигат 90-100° С температура на въздуха с помощта на печка, върху която се нагряват вулканични камъни. Високата температура и ниска влажност на въздуха (до 15%) водят до разширяване на кръвоносните съдове, при което до кожата достига по-голямо количество кръв. В резултат на обилното изпотяване (организмът се дехидратира и е желателно да се приемат допълнителни течности), тялото се изчиства от токсините, подобрява се кръвообращението и се спомага поддържането на чиста и здрава кожа.

Престоят в сауната води до успокояване и отпускане на уморените мускули, премахване на умствената умора, намаляване на прежението и стреса, забързване на метаболизма и покачване устойчивостта на организма срещу инфекции.

Престоят във финландската сауна зависи от издръжливостта на всеки човек. Ако за първи път я посещавате, е препоръчително да направите до няколко престоя от по 5-10 мин., като ги комбинирате с обливане под душовете.

Финландска сауна - Минерална баня Банкя
Билкова сауна - Минерална баня Банкя

Билкова сауна

Билковата сауна е разновидност на финландската сауна, но с по-ниска температура - 60°C и относителна влажност на въздуха между 30 - 40% , което я прави много подходяща за хора, които не могат да издържат на високи температури.

Използва се подбран микс от билки, които се поставят върху специална решетка на електрическа печка, през която преминава пара и топлина, като по този начин се освобождават съдържащите се в тях полезни вещества - всеки клиент ще се наслади на естествена инхалация на сухи билки.

Тялото се загравя постепенно в един идеален биоклимат, който действа благоприятно на нервната и кръвоносната система, стимулира пречистването на кожата, дихателните пътища и спомага премахването на токсините. Престоят в билковата сауна елиминира на събрания стрес от ежедневието и оставя чувство за отпочиналост и приятни ароматни усещания.

Препоръчително време за престой-20-30 мин. с няколко почивки между влизанията.

Двете парни бани, финландската и билкова сауна не могат да бъдат използвани от:

- Бременни жени;
- деца на възраст под 10 години без придружител;
- след консумация на алкохол и/или наркотици;
- хора с високо/ниско кръвно налягане и/или сърдечно-съдови заболявания.

Задължително е всички да влизат в тези помещения с джапанки (с изключение на финландската сауна, където е задължително поставянето на кърпа под Вас).

Лакониум

Лакониумът е топло помещение с поддържана температура от 35 градуса, затоплени пейки и стени. Крайният резултат е усещане за свежест, психическо и физическо отпускане, освобождаване от стреса.

- Бременни жени и малки деца, както и хората с по-високо кръвно налягане, могат да ползват лакониума, но с повишено внимание.

- Лакониумът не може да бъде използван от деца на възраст под 10 години без придружител.

- Също и след консумация на алкохол и/или наркотици;

- Задължително е всички да влизат в тези помещения с джапанки.

Уелнес зона - Лакониум

Информация за цени

Свържете се с нас!

Работно време: Всеки ден от 09:00ч. до 20:00ч.

Телефон: +359 886 700 667
E-mail: info@baniata.net
Адрес: гр. Банкя, ул. ``Майор Коста Паница``

a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in
bg_BGBG